miércoles, 7 de mayo de 2008

Barcelona, capital cultural

Ahir es va inaugurar l'edició d'aquest any del LOOP'08 - International Festival & Fair for VideoArt. Una nova mostra de la capacitat que té Barcelona d’acollir esdeveniments culturals de renom internacional.

Tot i que la seva seu central és l’Hotel Ramblas Catalonia, durant dotze dies, el centre de la ciutat es veurà envaït pel videoart. Bars, botigues, restaurants,etc. tothom s’uneix a aquest acte cultural excepcional. A part, el Centre de d’Art Santa Mònica també acull part de les conferències que es realitzen.


Quan la ciutat es troba amb aquest tipus d’esdeveniments, se’m omple de joia el cor. Qui hauria dit fa 30 anys que una Barcelona post-franquista viuria la situació excepcional que viu ara. Molts dels que en gaudeixen, no són conscients que han calgut molts anys d’esforços i feina per aconseguir posicionar la ciutat on es troba.

Començats els anys 80 es va optar per recuperar la Ciutat Vella, abandonada al deteriorament, i convertir-la en el centre cultural de la ciutat. Es va impulsar la construcció del Macba i el CCCB, obrint espai a una nova plaça al Raval, la remodelació i modernització del Liceu. D’aquesta manera es convertia aquesta zona de la ciutat en, alhora, una ciutat-museu i ciutat de l’art. Turistes i barcelonins gaudeixen, avui en dia, de múltiples itineraris històrics i museus per visitar. La Barcelona post-industrial, recuperava d’aquesta manera i gràcies a la gestió de l’ara Conseller Tresserras, una autonomia econòmica basada en el sector serveis.

El Loop és només una mostra de la Barcelona que buscàvem i que crec haver aconseguit. Estic molt orgullós de la gestió que vaig fer i he d’agrair a tots els regidors que van passar per l’ajuntament la seva feina.


Atentament;

Pasqual Maragall i Mira

No hay comentarios: